Missat Deadpool 1 & 2

En av de mest hyllade actionfilmerna som släpptes 2016 var ”Deadpool”. Filmen, regisserad av Tim Miller, följde den populära Marvel-karaktären Wade Wilson (spelad av Ryan Reynolds) när han genomgick en experimentell behandling som gav honom övermänskliga krafter och förvandlade honom till Deadpool.

Jag måste säga att jag verkligen gillade den här filmen. För det första var Ryan Reynolds perfekt i rollen som Deadpool, med sin charmiga och självironiska inställning till allt som hände runt honom. Hans skämt och improvisationer var hysteriskt roliga och gav filmen en unik ton jämfört med andra superhjältefilmer.

Actionsekvenserna var också fantastiska. Från öppningsscenen, där Deadpool tar sig an en grupp skurkar på en motorväg, till den slutliga striden mot skurken Ajax (Ed Skrein), var varje strid intensiv, välkoreograferad och full av blodiga detaljer. Det var verkligen ingen brist på action i den här filmen.

En annan faktor som gjorde ”Deadpool” till en sådan framgång var dess oväntade ton. Filmen var inte rädd för att bryta den fjärde väggen och interagera direkt med publiken, och det gjorde att den kändes fräsch och annorlunda jämfört med andra superhjältefilmer.

Slutligen vill jag nämna filmens soundtrack, som var fullt av klassiska låtar från 80-talet och 90-talet. Låtarna passade perfekt till filmens ton och stärkte ytterligare dess känsla av att vara något unikt.

Sammanfattningsvis tycker jag att ”Deadpool” är en fantastisk actionfilm som skiljer sig från mängden tack vare sin humor, sin våldsamma action och sin oväntade ton. Det är definitivt en film jag skulle rekommendera till alla som gillar superhjältefilmer och actionfilmer i allmänhet.

Streama Deadpool på Disney +

Hitta senaste Disney plus rabattkod

Deadpool 2 och Deadpool 3

Streama Deadpool på Disney +

var så populär att en uppföljare, ”Deadpool 2”, släpptes år 2018. Filmen följde Deadpool när han bildade en team av mutanter för att skydda en ung mutant från Cable, en tidresande soldat som försökte döda henne.

Jag tyckte att ”Deadpool 2” var lika underhållande som den första filmen. Ryan Reynolds fortsatte att vara lysande som Deadpool och den nya ensemblebesättningen var fantastisk, med Zazie Beetz som Domino och Josh Brolin som Cable. Filmen innehöll också ännu mer action och ännu fler skämt än den första, vilket gjorde den till en mycket rolig och underhållande uppföljare.

När det gäller framtida ”Deadpool”-filmer, så har det bekräftats att en tredje film är på väg. Även om det inte har avslöjats mycket om handlingen eller vilka karaktärer som kommer att dyka upp, har Ryan Reynolds hintat om att det kommer att vara en annan unik och oväntad film som fansen kommer att älska.

Det har också varit rykten om att Deadpool kommer att dyka upp i andra Marvel-filmer, som en del av Marvel Cinematic Universe (MCU). Detta har fått fansen att spekulera om hur Deadpool kommer att passa in i den större MCU-världen och hur han kommer att interagera med andra Marvel-karaktärer.

Sammanfattningsvis är ”Deadpool” en mycket framgångsrik och älskad actionkomedifilm som har lett till en lika framgångsrik uppföljare och framtida planer för Deadpool 3 under 2024. Ryan Reynolds prestation som Deadpool är fantastisk och filmerna erbjuder en unik och oväntad ton som har gjort dem till favoriter bland fansen.