Allt om Jason Bourne filmerna

Om du letar efter en spännande thriller med hjärtat i halsgropen, behöver du inte leta längre än till Jason Bourne-filmerna. Filmerna har Matt Damon i huvudrollen och följer Bourne när han försöker sätta sig in i sitt förflutna samtidigt som han förföljs av CIA.

Den första filmen i serien, ”The Bourne Identity”, sätter scenen för vad som komma skall. Bourne hittas flytande i Medelhavet utan något minne av vem han är eller hur han hamnade där. När han försöker ta reda på sin identitet inser han att han har en unik uppsättning färdigheter som gör honom till en måltavla för CIA.

I den andra filmen, ”The Bourne Supremacy”, jagas Bourne av CIA efter att ha blivit anklagad för ett mord. Han måste använda alla sina färdigheter för att överleva och rentvå sitt namn.

”The Bourne Ultimatum” är den tredje delen i serien och den är utan tvekan den bästa. I den här filmen är Bourne på flykt från CIA efter att ha avslöjat en stor konspiration inom byrån. Den här filmen har några av de mest intensiva actionsekvenserna av alla filmer och kommer att hålla dig på kanten av din stol från början till slut.

I den fjärde filmen, ”The Bourne Legacy”, introduceras en ny huvudperson (spelad av Jeremy Renner) som förföljs av CIA efter att det avslöjats att Bourne inte är den enda med speciella färdigheter.

Och slutligen har vi ”Jason Bourne”, där Damon återvänder till titelfiguren. I den här filmen dras Bourne tillbaka in i spionvärlden när han stöter på information som kan hjälpa honom att ta reda på mer om sitt förflutna.

Alla dessa fem filmer är ett måste för alla actionfilmsfantaster. De är spännande, spännande och fulla av action utan uppehåll. Om du är ute efter en hjärtskärande resa måste du kolla in Jason Bourne-filmerna.

Filmerna finns att streama på Viaplay

Lite mer ingående info om böckerna, filmerna och dess regissörer.

Varje handling har en konsekvens. Och för Jason Bourne har varje konsekvens lett honom hit. Matt Damon återvänder som den ikoniska superspionen i den fjärde spännande delen av Bourne-serien, som inleddes med The Bourne Identity. Nu måste han gå tillbaka till början för att avslöja sanningen om sitt förflutna … innan den förstör honom. Tillsammans med nykomlingarna Alicia Vikander, Vincent Cassel och Tommy Lee Jones tar Damon karaktären till en ny cirkel i ett explosivt äventyr som än en gång bevisar att det bara är halva slaget att veta

Bourne Ultimatum

Från Paul Greengrass, regissör av The Bourne Supremacy och United 93, kommer The Bourne Ultimatum: en mans sökande efter verkligheten mitt i ett nät av lögner och bedrägeri. Matt Damon återvänder som den erfarne lönnmördaren Jason Bourne som ställs inför häpnadsväckande avslöjanden om sitt förflutna och inser att hans sökande efter svar kan äventyra inte bara hans eget liv utan även livet för dem som står honom nära. Bourne förföljs av lönnmördare och tidigare allierade och rusar från Moskva till Madrid och London – varje stad är en brännpunkt för CIA-aktivitet – när han söker svar som kan förändra allt vi vet om vem han är

Bourne Supremacy

Baserad på Robert Ludlums roman, The Bourne Supremacy, återupptar den skuggiga världen för den erfarne lönnmördaren Jason Bourne (Matt Damon), som fortsätter att jaga dem som stal hans minne och avslutade hans karriär som internationell agent. När nya ledtrådar dyker upp inser Bourne att han äntligen kan minnas vem han verkligen är… och vad han har blivit kapabel att göra. Den här gången är det personligt

Bournes Leagacy


I The Bourne Legacy introducerar regissören Tony Gilroy en ny hjälte (Jeremy Renner) – Aaron Cross – i en originell berättelse som utspelar sig i nutid i Robert Ludlums omfattande universum. Cross – en agent på flykt undan förintelse – vet att han inte kommer att vara säker länge. För att överleva måste han snabbt fatta drastiska beslut när hans kollegor systematiskt avvecklas en efter en av en ny typ av regeringens lönnmördare som arbetar utanför deras räckvidd. Med hjälp av forskaren Marta Shearing (Rachel Weisz) måste Cross ta reda på vem som ligger bakom hans sista uppdrag innan de raderar alla spår av honom från existensen


Den här pulshöjande thrillern, som bygger på Robert Ludlums roman, utvecklas i rasande fart när amnesiösa flyktingar upptäcker sina sanna identiteter… och de dödliga konspirationer som hotar deras liv! Matt Damon spelar Jason Bourne – en man som kastas in i ett mysterium som hotar att avsluta hans liv om han inte kan lösa det först! Tillsammans med sina medspelare Franka Potente (Run Lola Run) och Chris Cooper (Lone Star), tänder Damon actionsekvenser som är så intensiva att du kommer att vara andfådd långt efter att eftertexterna rullar!