Discovery plus Golf, PGA sänds från 2022 på Discovery istället för C More

PGA Golfen sänds på ”Discovery plus Golf” från och med 2022.

Streama PGA golf på Discovery från 2022. Tidigare hade Tv4 play/C More dessa TV rättigheter. PGA Tour sändes på C More i sex år. Från och med 2022 tar mediekoncernen Discovery över rättigheterna, och kommer att kabla ut tävlingarna på streamingtjänsten discovery+ och kanalen Eurosport 2. 
Före årsskiftet stod det klart att C Mores experter Mats Hallberg och Wille Schauman skulle fortsätta kommentera golfen även i Discoverys regi. De får sällskap av producenten Peter Ahnberg som var med från start i C Mores golfsatsning och nu blir projektledare och producent för sändningarna från PGA Tour på Discovery.

– Det känns jättekul att kunna knyta an Wille Schauman och Mats Hallberg till vår golfsatsning som tar vid 2022. De har gjort ett fint arbete när PGA-touren tidigare låg hos Cmore och vi vet att de är otroligt uppskattade av golfpubliken. Vi kommer sända över 40 tävlingar nästa år, och för att göra det bra krävs både rutin och kunskap, och det är något som de båda har mycket av säger Maja Kjellman redaktionschef på Discovery Networks Sweden.

– PGA touren blir bara större och större vilket lockar fler världsstjärnor för varje år. Det ska därför bli jättekul att få fortsätta följa de bästa spelarna i världen på den största och mest prestigefyllda tour även i fortsättningen, säger Mats Hallberg.

På discovery+ följer du varje slag från PGA touren, huvudsändningarna kommer även att sändas i Eurosport 2.

För att höja tittarupplevelsen ytterligare och ge golfälskaren mer golf än någonsin, kommer möjligheten att följa dramatiken på nära håll via featured holes och featured groups att finnas tillgängligt under de flesta tävlingarna. På discovery+ följer du all dramatik på PGA touren för pris om endast 179 kronor i månaden. 

Senaste Erbjudanden på Discovery Golf och utbud.

Erbjudande

Hur kommer Discoverys upplägg för golfsändningarna från PGA Tour se ut?

– Jag tror att många som följt PGA-touren på C More i mångt och mycket kommer att känna igen det de ser, men det kommer att visas i en annan kostym och utvecklas allt eftersom med mer och bättre innehåll. Det kommer också att finnas fler valmöjligheter när det gäller PGA-live utöver huvudsändningarna, säger Peter Ahnberg till Svensk Golf.

Vad gäller kring OS GOLF?

När det gäller övriga golfrättigheter, som till exempel OS, är det ännu inte klart hur det kommer att sändas. Men sedan Tidigare har DIscovery rättigheter för både Vinter OS och Sommar OS så mycket talar att dessa även kommer kommenteras av Mats Hallberg och Wille Schauman .

Kan man Streama Golf gratis?

Discovery Plus Golf kostar normalt och ingår inte att testa helt fritt två veckor. Normalt kan man få det till ett pris om 179kr i månaden utan bindningstid. Se de senaste rabattkoderna på Discovery. PGA ingår i det nya paketeringarna discovery+ Sport (tidigare discovery+ Live) samt discovery+ Sport Premium (tidigare discovery+ Total).

Golf datum 2022 att ha koll på i PGA Tour:

  1. Golf Sentry Tournament of Champions 6 jan – 9 jan i discovery+ 
  2. Golf Sony Open in Hawaii 13 – 16 jan i discovery+ 
  3. Golf The American Express 20 – 23 jan i discovery+
  4. Golf Farmers Insurance Open 27 – 30 jan i discovery+
  5. Golf AT&T Pebble Beach Pro-Am 3 – 6 feb i discovery+
  6. Golf Waste Management Phoenix Open 10 – 13 feb i discovery+
  7. Golf The Genesis Invitational 17 – 20 feb i discovery+
  8. Golf The Honda Classic 24 – 27 feb i discovery+

Nytt innehåll och nya namn

discovery+ Total byter namn till discovery+ Sport Premium. Paketet kommer fortsatt innehålla all underhållning och sport i Discoverys bibliotek – inklusive Allsvenskan, Superettan och Olympiska Spelen Beijing 2022 – men får nu även PGA Tour.

discovery+ Live blir discovery+ Sport, och får även dem tillgång till nya tillskottet PGA Tour.

discovery+ Underhållning behåller samma namn som tidigare men får 12 livestreamade kanaler tillagda. Från och med 5 januari kan du med discovery+ Underhållning direkt i appen streama SVT1, SVT2, Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, ID, TLC, Food Network, Travel Channel, Kunskapskanalen, SVT Barn och SVT24. 

Missa inte Vinter OS: