Streama Hawkeye, premier på Disney +!

NU kan man äntligen streama Hawkeye som är en amerikansk TV-serie från 2021, skapad av Jonathan Igla. Serien är baserad på Marvel Comics och seriefigurerna Clint Barton / Hawkeye och Kate Bishop. Serien hade premiär den 24 november 2021 på streamingtjänsten Disney+ och den första säsongen består av sex avsnitt.

Hawkeye är några olika saker. Det är en chans att spendera mer tid med en av de mindre kända Avengers, det är en ursprungshistoria för en blivande hjälte, och det är ett detektivdrama som utspelar sig mitt i bakgrunden av jul i New York City när MCU lägger till ännu en genren till dess allomslutande veck. Det viktigaste är dock att det är en Marvel-serie som inte tar sig själv på alltför stort allvar – vilket gör de två första avsnitten oväntat roliga.

Serien kommer lagom till första advent och ger en känsla av action komedi med julstämning.

Streama Hawkeye på Disney Plus

Den här recensionen innehåller några lätta spoilers för de två första Disney avsnitten av Hawkeye.

Även om den är uppkallad efter den bågsvingande Avenger, är Hawkeye verkligen en berättelse om två personer. Ja, en av dem är Clint Barton (Jeremy Renner), en buttre hjälte och engångsvakt som nu gör sitt bästa för att njuta av livet med sina barn som ursprungligen dödades som en del av Thanos folkmordsplan. I ett stereotypt julmontage i New York ser vi Clint och hans familj gå på en musikal (en fånig show om Avengers med en sjungande Hulk) och ta med sina barn på kinesisk mat. Men hur mycket han än försöker vara lycklig, har tid och otaliga strider tagit ut sin rätt. Han rycker ut, blir irriterad när han blir igenkänd offentligt och har nu en hörapparat efter att ha stått för nära några för många explosioner.

Den andra sidan av historien är Kate Bishop (Hailee Steinfeld), som växte upp med att idolisera Hawkeye till den grad att hon blev en delstatsmästare i bågskytte. Deras berättelser korsas när Kate räddar och sedan tar på sig Ronins kostym och hamnar i ett slagsmål med ett kriminellt syndikat känt som Tracksuit Mafia. När Clint ser Ronin-kostymen på nyheterna, tvingas han avstå från sin idylliska familjetid för att ta reda på vad som händer. Så småningom går de två bågskyttarna samman, men naturligtvis är Clint en motvillig partner.

All info som finns om lanseringen av Disney plus priser i Sverige och erbjudanden.

Ryktet om serien spred sig under våren och man kunde bland annat läsa följande:

Det ryktas att Marvel ska arbeta på en ny exklusiv begränsad serie för Disney+, baserad på Hawkeye, enligt Variety.

I showen kommer Jeremy Renner att spela bågskytten, som snart kommer att synas i den kommande Avengers: Endgame-filmen och som tidigare har setts i Avengers, Civil War, Thor och Age Of Ultron.

Den nya serien kommer att bli en äventyrsserie där Clint Barton, a.k.a. Hawkeye, kommer att ge facklan till Kate Bishop. I Marvels serietidningar tar Bishop upp Hawkeye-manteln efter Barton. Hon är också medlem i gruppen som kallas Young Avengers.
Detta är den senaste i en lång rad av Marvels begränsade serier som kommer till den nya streamingtjänsten Disney+. Andra shower inkluderar Loki, Winter Solider och Falcon, samt en annan show med Vision och Scarlet Witch.