Fury VS Wilder 3

Den 9 oktober får den största boxningsrivaliteten i modern tid sin upplösning när tungviktsmästaren Tyson Fury möter Deontay Wilder en tredje gång.
Matchen om Furys WBC-titel går i Las Vegas och sänds exklusivt på Viaplay PPV.
– Fury vs Wilder är redan en av de stora klassikerna i tungviktshistorien, och nu ska det avgöras vem som är den bättre mannen av de två, säger Kim Mikkelsen, sportchef NENT Group Nordic.

Från Ingemar Johansson vs Floyd Patterson till Muhammad Ali vs Joe Frazier och Riddick Bowe vs Evander Holyfield.
Tungviktshistorien har bjudit på flera klassiska trilogier.
Nu är det dags för den kanske största rivaliteten i modern tid att få sin upplösning. Lördag den 9 oktober (natten till söndag svensk tid) kolliderar engelske världsmästaren Tyson Fury och amerikanska knockoutmaskinen Deontay Wilder en tredje gång.
Det första mötet avgjordes i december 2018 sedan Fury återvänt till boxningen efter en lång kamp mot missbruk och depression som tvingat honom ge upp sina VM-bälten. Den karismatiske engelsmannen, ”Gipsy King” kallad, bantade ned sig 50 kilo för att möta världens farligaste boxare. Efter att ha blivit tungt nedslagen i 12:e ronden reste sig Fury mot alla odds och matchen dömdes oavgjort.
I returmötet i februari 2020 var det emellertid inget snack, och Fury stoppade Wilder i rond 7 efter en veritabel överkörning.
Nu ska de göra upp räkningen en gång för alla.
– Det var en lätt match förra gången, och det kommer bli ännu lättare nu. Jag kommer slå ut honom snabbt, har Fury sagt.
Fury är obesegrad i 31 proffsmatcher (30-0-1) medan Wilder har slagit hela 41 knockouter på sina 44 matcher (42-1-1).
– Fury är klar favorit för mig, han är nummer ett i tungvikten just nu. Men det går aldrig räkna bort Wilder då han slår så fruktansvärt hårt, säger svensken Otto Wallin som känner Fury väl efter deras gemensamma möte 2018.
– Fury är skicklig på att utnyttja sin storlek. Men jag lyckades neutralisera det, så istället bytte han taktik och boxades mer aggressivt den andra delen av matchen.

Kan man streama Fury VS Wilder gratis?

Nej man behöver streama det på Viaplay i sverige. Normalt sett är alltid dessa matcher Pay per View. Hitta senaste Viaplay erbjudandet. Men ryktet säger att det är en Exklusiv match som kostar 499kr.

Klättrar mot toppen
Wallin föll knappt på poäng, men Furymatchen blev hans stora genombrott. Nu förbereder han sig som bäst för att möta en annan högt rankad engelsman, Dillian Whyte, den 30 oktober.
– Slår jag Whyte är jag topp-fem i världen, så om jag vinner bör jag ligga bra till att möta Fury igen. Jag är mer erfaren nu och vet vad jag behöver jobba på. Jag har blivit bättre tekniskt och starkare psykiskt.
I helgen som gick bytte titlarna i organisationerna WBA, IBF och WBO ägare sedan Oleksandr Usyk överraskande utklassat Anthony Joshua.
– Usyk är en ny stor spelare i klassen och fick Joshua att boxas hans match. Men jag tror han är en storlek för liten för Fury, säger Wallin.
Men först och främst ska Fury ta sig an Wilder den 9 oktober i T-Mobile Arena.
– Streamingtjänsten Viaplay är hem för de största sportupplevelserna i världen, och vi är glada över att kunna erbjuda denna toppfajt till våra kunder, säger Kim Mikkelsen.
Matchen sänds exklusivt som pay-per-view på Viaplay, och kostar 499 kr.
För aktuella och kommande PPV -evenemang se viaplay.se/ppv.

HUr gick tidigare matcher mellan rivalerna?

Wilder VS Fury Streama första matchen gratis genom Youtube (2018)