Love Actully

Streama Love actully. Stjärnspäckad romantisk komediklassiker om en lång rad människors relationer och jakt på kärlek i London kring juletid. Här möter vi allt från nya kärlekar till mångåriga äktenskap, varm vänskap och självaste premiärministern som blir förtjust i en stabsmedlem. För manus och regi står Richard Curtis, manusförfattaren bakom moderna klassiker som Notting Hill och Fyra bröllop och en begravning.

Prova att streama Cmore gratis och se nya filmer inklusive Love actully.

Handling: Lite spolier alert

Filmen utspelar sig i London under en vinter, modern tid. Man får följa en rad olika människor och ser sambanden mellan deras olika livssituationer. Temat är kärlek, med dess för- och nackdelar.

Den åldrande rock ’n’ roll-legenden Billy Mack (Bill Nighy) försöker göra en okonventionell comeback med hjälp av sin mångårige manager Joe (Gregor Fisher) och spelar in en julversion av The Troggs ”Love Is All Around”. Trots att Billy tycker att inspelningen är förfärlig blir den en stor julhit.

Mark (Andrew Lincoln) är hemligt förälskad i sin bästa vän Peters (Chiwetel Ejiofor) hustru Juliet (Keira Knightley) och har undvikit att vara i närheten av henne av respekt för deras relation med varandra. Juliet får dock reda på sanningen när hon tittar på bröllopsvideon som han filmade, eftersom videon innehöll bara närbilder på henne och ingenting annat under hela bröllopet.

Författaren Jamie Bennett (Colin Firth) får sitt hjärta krossat när han kommer hem igen efter att ha varit på Peters och Juliets bröllop och upptäcker att hans flickvän är otrogen med hans bror. Jamie reser till sin villa i Frankrike för att jobba med en ny bok och möter sin nya hushållerska Aurélia (Lúcia Moniz), som är portugisiska och inte ens kan tala vare sig engelska eller franska. Trots att de inte förstår varandra har de mycket gemensamt och finner en viss attraktion i varandra.

Harry (Alan Rickman), som är direktör för en designbyrå, är lyckligt gift med Karen (Emma Thompson) men blir frestad av att köpa en värdefull gåva till sin nya sekreterare Mia (Heike Makatsch), som har visat ett stort romantiskt intresse för Harry.

Karens bror David (Hugh Grant), som nyligen har blivit Storbritanniens premiärminister, blir förälskad i sin nya servitris Natalie (Martine McCutcheon) på 10 Downing Street.

Den nyblivne änklingen Daniel (Liam Neeson), en nära vän till Karen, måste ta hand om sin styvson Sam (Thomas Sangster) samtidigt som båda sörjer förlusten av hustrun och modern Joanna. Sam har blivit förälskad i sin amerikanska klasskompis, som också heter Joanna (Olivia Olson), och vill vinna hennes hjärta. Efter några diskussioner med sin styvfar bestämmer sig Sam för att öva på att spela trummor för att kunna vara med i skolans julföreställning där Joanna ska sjunga.

Sarah (Laura Linney), en vän till Jamie Bennett som närvarar på Peters och Juliets bröllop, jobbar på Harrys designbyrå och har varit förälskad i kollegan Karl (Rodrigo Santoro) i flera år. Fram mot julen försöker hon ta ett steg närmare en romantisk relation men blir distraherad av sin instabila bror Michael som vårdas på mentalsjukhus.

Efter ett flertal misslyckande försök att ragga upp engelska tjejer bestämmer sig Colin Frissell (Kris Marshall) för att resa till Amerika, då han tror att det är lättare för britter att ragga upp amerikanska tjejer, trots att hans vän Tony (Abdul Salis) försöker stoppa honom.

John (Martin Freeman) och Judy (Joanna Page), som jobbar tillsammans med Colin Frissells vän Tony, är professionella body doubles som spelar in sexscener. Medan de två är helt bekväma med att vara nakna och simulera sex tillsammans under filmning är de dock blyga och trevande för varandra utanför filminspelningarna.

Rufus (Rowan Atkinson) jobbar i juvelbutiken som Harry bestämmer sig för att köpa ett värdefullt halsband till Mia i julklapp på. Rufus sätt att slå in halsbandet resulterar till att Karen kommer på Harry. Mot slutet dyker Rufus upp på flygplatsen och distraherar tullvakten så att Sam, Daniels styvson, kan smita förbi och vinka av sitt kärleksintresse Joanna.