Nytt på Disney+ i maj månad

Streama nya filmer på Disney Plus i maj

Disney+ har gjort stor succé bland svenskarna sedan lanseringen förra året. Sedan dess har det tillkommit ytterligare en sektion med filmer och serier för de lite äldre. Nu under maj månad så pumpas det ut mycket som är värt att se, både film, serier och dokumentärer – så det finns något för alla smaker. Vi har listat våra favoriter av det som kommer under månaden.

Apornas Planet – 7 maj

2017 hade den senaste filmen i serien om Apornas Planet premiär på bioduken. Trots att den första filmen släpptes redan 1968 så håller konceptet än idag. Under maj månad kommer samtliga filmer, både de äldre och den nya trilogin. För att ge er en liten överblick så får ni en tidslinje över flera av filmerna som släppts.

Marvel’s M.O.D.O.K. – 21 maj

Superskurken M.O.D.O.K har länge jagat sin dröm om att en dag erövra världen, men efter år av bakslag och misslyckanden med att bekämpa jordens mäktigaste hjältar har han kört sin onda organisation i botten. Och nu möter han sin största utmaning hittills: medelålderskrisen.

Chasing Tyson – 14 maj

På 80- och 90-talet dominerades tungviktsboxningens rampljus av Mike Tyson, som till och med när han satt i fängelse ansågs vara mästare. Men i hans skugga hade Evander Holyfield gjort karriär och tog också mästartiteln när han slog ut Buster Douglas. Till slut skulle han få chansen att ta sig an Tyson – i två oförglömliga möten.

Cruella – 28 maj

Hon är kanske den mest ökända och fashionabla skurken i världen – Cruella de Vil. I den här filmen, som utspelar sig i London på 70-talet, mitt under punkrock-revolutionen, följer vi bedragaren Estella – en smart och kreativ tjej som är fast besluten att skapa sig ett namn. Det blir starten på en förvandling, från Estelle till den ondskefulla Cruella De Vil.

Rebel – 28 maj

Den nya Star Original-serien ”Rebel”, är inspirerad av historien om den ikoniska aktivisten Erin Brockovich och utspelar sig i nutid. Annie ”Rebel” Bello är en advokat utan juristexamen, en rolig, rörig, lysande och orädd kvinna som engagerar sig gränslöst i de uppdrag hon tar sig an och de människor hon älskar. När Rebel åtar sig ett fall som hon tror på ser hon till att vinna till varje pris.

Note Dame: den otroliga kapplöpningen – 28 maj

Under måndagskvällen den 15 april 2019 började det brinna i världens mest kända katedral. Notre Dame de Paris stod efter bara några minuter i lågor och en episk kamp utspelade sig för de hjältemodiga franska brandmännen. Med dessa exklusiva bilder och intervjuer får vi följa varje ögonblick när Paris brand- och poliskår sätter sina liv på spel för att rädda denna historiska byggnad.

127 timmar – 21 maj

Under ett ensamäventyr mitt ute i Utahs ödemarker så råkar Aron Ralston (James Franco) ut för en olycka. Hans arm fastnar mitt emellan två stenblock, vilket gör att han sitter fastkilad, helt ensam och utan chans att kontakta någon för hjälp. Han svävar mellan uppgivenhet och hopp om vartannat och begrundar sin tid vid liv. Han ställs inför två val: göra en obeskrivlig uppoffring eller dö.